/

Ik heb bijna vakantie & zó ga ik m’n tijd efficiënt gebruiken

Ken je dat? Dat je je aan het einde van een vakantie afvraagt wat je allemaal hebt uitgespookt? Want, serieus: voor je het weet is je vakantie voorbij en heb je je tijd verspild, terwijl je nog zóveel dingen wilde doen. Om dat te voorkomen, wil ik het goed aan gaan pakken deze vakantie. Ik wil m’n tijd écht nuttig gaan besteden en vandaag deel ik met je hoe ik dat ga doen.

M’n vrije tijd goed besteden

Juist omdat ik binnenkort 6 weken vakantie heb, wil ik die tijd goed besteden. Hoe zonde zou het zijn als ik die tijd beter had kunnen gebruiken achteraf gezien?

Mijn idee over mijn tijd goed besteden houdt eigenlijk twee dingen in: veel leuke dingen doen én veel werken aan m’n eigen bedrijf. Gek genoeg zie ik dat laatste alsnog niet per se als werken; ik vind het echt geweldig om hier m’n tijd aan te besteden. Mocht je zijn ingeschreven op de nieuwsbrief van HeyGirlboss (mijn blog over ondernemen) dan hoor je de komende tijd waar ik allemaal mee aan de slag ga deze vakantie.

Hoe ga ik mijn tijd efficiënter gebruiken?

Ik besteed per week bizar veel tijd aan mijn blog(s), mails en klanten voor m’n tekstbureau. En dat niet alleen: ook indirecte dingen zoals Facebook en het schrijven van m’n nieuwsbrief zijn vaak tijdrovend.

En natúúrlijk wist ik ergens wel dat die taken meer tijd kosten dan nodig is. Ik had hier alleen nooit echt bij stilgestaan, totdat iemand me laatst vroeg hoeveel tijd ik hier per week aan besteed. Toen viel het kwartje: ik kan mijn uren beter besteden (véél beter) én ik kan per week veel korter werken. Ik ga me de komende tijd dus focussen op efficiënt werken

Dus, hoe ga ik m’n tijd efficiënter gebruiken?

 1. Ik ga alleen nog dingen doen die m’n blog & bedrijf écht verder helpen. Geen onzin meer zoals Facebook als ik er niet (in)direct winst of nieuwe klanten uithaal.
 2. Ik ga stoppen met multitasken. Multitasken zorgt voor afleiding, wat je tegenhoudt om efficiënt te werken 😉
 3. Ik ga m’n tijd bijhouden. Dat is nodig voor m’n bedrijf (ik moet kunnen aantonen dat ik 1225 uur per jaar werk) én het helpt me – hopelijk – om mijn tijd efficiënter te besteden.

Die urenregistratie ga ik zó bijhouden

Afgelopen week heb ik – weliswaar door een samenwerking – een geweldige website voor urenregistratie ontdekt: Timechimp. Met deze ‘app’ kun je je uren bijhouden voor al je taken, die je weer kunt verdelen over verschillende projecten.
En ik moet zeggen: je uren bijhouden is écht heel makkelijk op deze manier. Eerst maak je een project met een lijst van je taken, en vervolgens kun je per taak de timer aanzetten of zelf invullen hoelang je over je taak hebt gedaan.
Mocht je als blogger of ondernemer je uren bij willen houden, dan zijn er genoeg redenen om juist voor Timechimp te kiezen:
 • Dit urenregistratiesysteem is ontzettend makkelijk in gebruik
 • Je kunt zowel declarabele als niet-declarabele uren invullen. Zo zie je ook hoeveel tijd je gebruikt voor activiteiten waarbij je geen winst maakt
 • Je kunt dit systeem online gebruiken, maar er is ook een urenregistratieapp voor iOS en Android
De komende tijd ga ik even kijken wat Timechimp allemaal meer kan dan websites voor gratis urenregistratie. Ik zag in ieder geval al dat er ook een heel facturatiesysteem aan gekoppeld is, wat in mijn geval wel handig is. Zo’n koppeling is echt een groot pluspunt.

*In samenwerking met TimeChimp. Ik werk alleen samen als ik oprecht enthousiast ben 🙂

Meer tijd voor mezelf

Dat ik me deze vakantie zo ga focussen op m’n bedrijf betekent niet dat ik alleen maar ga werken. Je tijd efficiënt gebruiken heeft namelijk één groot voordeel: je kunt meer tijd overhouden voor leuke dingen. Vorige zomervakantie werkte ik ontzettend veel, maar deed ik ook veel leuke dingen. Dit jaar wil ik kijken of ik minder, maar wel efficiënt kan werken zodat ik meer tijd overhoud dan vorig jaar. Uiteindelijk heeft je tijd goed besteden natuurlijk niet alleen te maken met werk, maar juist óók met je privéleven.

Gebruik jij je tijd nuttig? Of zou je je tijd efficiënter kunnen gebruiken?

 • By-Evelien
  July 11, 2018

  Oeh wat een slimme tip! Ik ga hem zeker proberen, lijkt mij super handig om inderdaad je uren bij te houden voor je bedrijf. Bedankt!
  En geniet van je welverdiende vakantie.
  Liefs,
  Evelien

 • Eva Van Den Bergh
  July 11, 2018

  Fijn dat je er wat aan hebt! En dankjewel 🙂

 • Nicole orriëns
  July 12, 2018

  Ik gebruik mijn tijd behoorlijk nuttig volgens mij. Maar tijdens een vakantie zou ik juist denken dat je de teugels laat vieren. Ik vind jouw aanpak daarom verrassend : )

 • Karlien Vermeersch
  July 12, 2018

  nou idd wel handig om je tijd zo goed bij te houden
  zo weet je dat je efficient en goed bezig bent!
  eerlijk word ik wel slecht afgeleid

  groetjes,

 • Lindsey Beljaars
  July 12, 2018

  Wat een handige tip!! Lijkt me erg nuttig 🙂

 • Jouvence
  July 12, 2018

  De timechimp website lijkt me een erg handige manier om je uren in bij te houden.

 • Jessica - Foodie Feest
  July 12, 2018

  Goed bezig zeg! 🙂 Ik denk dat ik mijn tijd ook wel vrij nuttig besteed! Maar deze vakantie ga ik proberen de balans vinden tussen werk en relaxen, zeker met dit mooie weer 😀

 • Anja - EcoBioLiving
  July 12, 2018

  Goed voornemen voor de vakantie! Bij mij helpt het altijd om To-Do lijstjes te maken en deze in te delen in prioriteiten. Dan krijg ik veel meer gedaan op een dag dan er zonder 🙂

 • Amy
  July 12, 2018

  Ik was toevallig begin deze week aan het Googlen naar iets soortgelijks maar niets gevonden dat me echt aansprak. Bedankt voor de tip!

 • Dhini
  July 16, 2018

  Wat lijkt mij erg handig! Meer me time heb ik nodig ja.

  https://dhini.nl

Leave a Reply

Previous Post
YES! Ik heb eindelijk een paperbag broek
Next Post
Mijn nieuwe zomerse bloemenjurkje