/

5 inspirerende #GIRLBOSS boeken

Het is nog steeds boekenweek, wat betekent dat je én een boek, én het boekenweekgeschenk, én een treinkaartje krijgt voor €12,50 – of net wat meer, als dat eerste boek wat meer kost. Ik kon het dus niet laten om hier m’n eigen draai aan te geven en een boeken top 5 te maken met Girlboss boeken. Oftewel boeken die razend populair zijn onder bloggers, instagrammers en andere influencers. En niet alleen zij zijn enthousiast over deze boeken: elke ondernemende vrouw, elke freelancer en iedere andere persoon die succesvol wil worden, is fan en van deze geweldige zelfhulpboeken.

(Nederlandse) Girlboss boeken

1. On Top – Anna Nooshin

Anna Nooshin is een bekende influencer.  In 2011 heeft ze haar magazine NSMBL dat nu één van de meest succesvolle online magazines van Nederland is. Ook heeft ze inmiddels een groot instagram account en is ze bijvoorbeeld presentatrice van Hollands Next Topmodel. In haar boek vertelt ze over haar succesverhaal, vanaf haar jeugd (als vluchteling) tot nu. In het boek geeft ze ook veel tips en advies voor het opzetten van een eigen bedrijf.

Je vindt het boek On top hier voor €20,-. Het E-book kost €6,50 (!).

2. Babe, you got this – Emilie Sobels & Martje Haverkamp

Emilie Sobels is de oprichtster van Hashtag Workmode. Ze heeft werkruimtes gecreëerd waar creatieve influencers bij elkaar komen om te werken aan hun blog, bedrijf of instagram account. Later schreef ze samen met Martje Haverkamp dit boek. Het gaat over succesvol worden op jonge leeftijd. De druk is groot door alle ideaalbeelden op social media. In dit boek hebben ze meer dan 20 succesvolle en vooral inspirerende vrouwelijke ondernemers om advies gevraagd. De grootste vraag is: hoe geniet je ook van je privéleven terwijl je zoveel ambities hebt? Dat lijkt me echt heel interessant om te lezen.

Je vindt het boek Babe, you got this hier voor €17,99. Het E-book kost €11,99.

3. Make my dream work – Emma Gelaude

Op 15-jarige leeftijd is Emma Gelaude, die later make my dream work schreef, model geworden. In 2007 zette ze een personal styling-bureau op en hierdoor begon zij ook haar blog. Dat was de eerste modeblog van België, en meteen een groot succes. In haar boek schrijft ze over ondernemen, bloggen en mode – dat is de perfecte combinatie wat mij betreft.

Je vindt het boek Make my dream work hier voor €24,99.

4. From blog to brand – Laurentine van Landeghem

Het boek van Laurentine van Landeghem heeft weer een net wat andere aanpak dan de eerdergenoemde boeken. Zij laat zien hoe haar modeblog uitgroeide tot een succesvolle pop-up store. Haar winkel Clouds of Fashion vind je in Antwerpen, Ghent en Knokke. In From Blog to Brand laat ze zien hoe ze haar blog oprichtte en daarvan een succesvolle webshop en fysieke winkels van heeft gemaakt.

Je vindt het boek From blog to brand hier voor €17,99. Het E-book vind je hier voor €15,99.

5. #Girlboss – Sophia Amoruso

In #Girlboss laat Sophia zien dat iedereen succesvol kan worden, als je er maar in gelooft. Sophia is de oprichtster van het kledingbedrijf Nasty Gal met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar. Dit betekent natuurlijk niet dat dit boek het stappenplan is om rijk te worden, maar wél dat je waardevolle tips en een mooi succesverhaal kunt verwachten. In het boek begin je dan ook te lezen over Sophia’s eigen succesverhaal. Daarna geeft ze tips over hoe je zelf succesvol kunt worden. Olga van TeamConfetti schreef ooit al een artikel over #Girlboss met 10 dingen die ze van dit boek geleerd heeft. Als háár artikel al zo leerzaam is, hoe geweldig zal dit boek dan wel niet zijn?

Je vindt het boek #Girlboss hier voor €10,00 Het E-book kost €7,99,-.

Mijn favoriete boek over succesvol worden

Hoewel deze boeken me allemaal superleuk lijken – ja, dit is een soort wishlist, maar óóit zal ik deze boeken hebben, haha – zijn er een twee boeken die er voor mij bovenuit springen. Op de eerste plek komt sowieso Babe, you got this omdat de ‘levensloop’ van de schrijfster het dichtst ligt bij wat ik wil bereiken. Ik denk helemaal niet aan een miljoenenbedrijf zoals Sophia of fysieke winkels zoals Laurentine, maar ik wil wél succesvol worden. Toch zou #Girlboss op de tweede plek komen. Niet door dat grote bedrijf van Sophia, maar door de manier waarop zij denkt. Dat lees je dus in het artikel waar ik naar linkte.

Gratis treinkaartje bij een Nederlands boek vanaf €12,50

Eerder schreef ik een artikel over hoe je gratis kunt reizen met het boekenweekgeschenk. Daar is dit
lijstje met inspirerende boeken een vervolg van 🙂 Koop je deze boeken in het Nederlands, dan krijg je daarbij het boekenweekgeschenk waarmee je op zondag 18 maart gratis kunt reizen. Het geldt óók als je meerdere goedkope boeken koopt die samen meer dan €12,50 kosten.

Dus, even een rekensommetje: je hebt het E-book van On Top én het E-book van #Girlboss voor €6,50 en €7,99, dus samen voor €14,49. Daarbij krijg je dus het boekenweekgeschenk dat je als gratis treinkaartje kunt gebruiken. Er is wel één ding: dit zijn echte koffietafelboeken – dit wil je hebben liggen als er iemand op visite komt. De boeken zijn perfect voor op flatlays en het is bijna zonde om niet de hardcover versie ervan te kopen.

Deze actie is inmiddels voorbij. Dat neemt niet weg dat het altijd een goed moment is om deze geweldige boeken te kopen 🙂 

 • Jouvence
  March 14, 2018

  Allemaal boeken die ik ook erg graag zou willen hebben! Maar Babe, you got this staat toch wel op nummer één bij mij.

 • Mama's Liefste
  March 15, 2018

  Wat een mooie boeken. Een aantal kende ik al, maar sommige nog niet. Een goede inspiratie om een boek aan te schaffen tijdens de Boekenweek

 • Nicole orriëns
  March 15, 2018

  Leuk die boeken. Ik ken er eigenlijk geen eentje van, behalve dan van horen zeggen. Maar zelf nog niet gelezen.

 • Marjolein Goedhardt-Westerbaan
  March 15, 2018

  Leuke lijst boeken. In het boek Babe you got this ben ik begonnen en halverwege gestopt eerlijk gezegd. Ik ken een aantal vrouwen uit het boek en heb het daarom gekocht. Het verhaal had iets pakkender geschreven kunnen worden, maar dat is mijn persoonlijk mening natuurlijk. Het is zeker pakkend om te lezen

 • Manon
  March 15, 2018

  Nummer 2 en 3 lijken mij wel leuke en interessante boeken. Leuk dat ze er zo een actie aan koppelen

 • Mitchel Kleuver
  March 15, 2018

  Een super iets om nog snel even te promoten. Je kan niet genoeg boeken in de kast hebben staan!

 • Eke Brouwer
  March 18, 2018

  Ik ben dol op dit soort inspiratieboeken. Ik hoef echt geen miljoenenbedrijf, maar aan sommige boeken over bloggen heb ik echt al veel gehad!

Leave a Reply

Previous Post
Oranjerode trui van & Other Stories | outfit in Boedapest
Next Post
Boedapest