/

7 Modetrends van 2018 | Lente & Zomer

Voor de modetrends van 2018 werden er eind vorig jaar allemaal voorspellingen gedaan. De modetrends van deze lente en zomer zouden vooral bestaan uit bloemen, ruitjes en prints. En.. heuptasjes? Ja, ook dat hoort blijkbaar bij de nieuwe mode van 2018. Al geloof ik zelf dat die trend meer bij beroemdheden zal blijven 😉

De foto’s in dit artikel zijn niet van mij. Je vindt ze terug (met hun bronnen) op mijn mode bord op Pinterest.

Modetrends 2018 (Lente)

Eind 2017 verschenen er al veel artikelen over de belangrijkste trends van 2018. Veel van deze zijn naar mijn mening te apart om te dragen. De meeste artikelen – en ik vond dit artikel wel heel interessant – noemen óók de opmerkelijkere trends van de lente/zomer van 2018. Dat is leuk om te zien, maar daar heb je natuurlijk verder niks aan. Daarom ga ik het in dit artikel vooral hebben over de meest draagbare trends.

1. Het geruite pak

Eigenlijk is dit een combinatie van twee trends. Pakken met opvallende prints zijn in de mode, en los daarvan, zie je o-ver-al het ruitjespatroon terugkomen. Persoonlijk zou ik zelf niet een heel pak dragen – want dat is te veel van het goede – maar bij anderen vind ik het echt leuk staan.

2. Broeken met een ceintuur

Schreef ik afgelopen week over de gestreepte legging trend, kom ik nu alweer aan met broeken met een ceintuur. En dan bedoel ik wat wijdere broeken. Ongeveer zo ‘los’ zoals een pantalon. Een pantalon is dan weer wat chiquer, terwijl deze broeken door de ceintuur heel vrouwelijk zijn. Daarnaast zijn ze high waisted. En als iets high waisted is, dan ben ik sowieso al verkocht 😉 Ook hebben ze vaak een speciaal randje aan de bovenkant, wat ik dan weer een superleuk detail vind.

3. Bloemen en bloemenprints

Ik geloof dat de bloementrend elk jaar terugkomt. Ken je de geborduurde bloemen nog van afgelopen jaar? Dat bedoel ik dus. Het blijft terugkomen. Daarnaast gaan we dit jaar ook ‘normale’ bloemenprints zien. Eigenlijk gaan we bloemen terugzien in letterlijk alle soorten en maten. Aan de ene kant vind ik dat leuk, maar ik denk ook dat ze eens met iets nieuws moeten komen.

4. Ruches / ruffles

Als je dacht dat het klaar was met ruches, dan heb je het mis. Eerlijk? Ik vind dat ruches soms een kledingstuk echt kunnen verpesten. Niet altijd hoor. Alleen als je eerst het kledingstuk zelf ziet, en dan pas de ruches. Als het gewoon geen toegevoegde waarde is. Of als het kledingstuk daardoor een hele rare vorm krijgt. Maar ik zag laatst iemand met een zwart truitje met chique ruches, en dat vond ik dan wel weer mooi.

5. Sterrenprint

Ik kwam dit alleen bij het magazine van Anna Nooshin tegen, maar ik vind dat ‘ie meetelt als trend: de sterrenprint. Zelf heb ik nog geen sterrenshirtje in m’n kast, maar dat komt vast nog wel. Hoop ik. Er hangen in ieder geval genoeg van dit soort blousejes met sterren in de winkel, dus er zal er vast één zijn die ik leuk vind.

6. Heuptasje

Het heuptasje is typisch zo’n trend waarvan je denkt: ga ik dit ooit tegenkomen op straat? Je ziet celebs inderdaad rondlopen met heuptasjes. Kijk maar bij nummer 6 uit dit artikel over de modetrends van 2018. Nu ik het er zo over heb, herinner ik me m’n zus een deze maand een Adidas heuptasje heeft gekocht, haha. Toch weet ik niet zo goed wat ik van deze trend moet denken. Zo’n tasje kan leuk staan, maar je kunt er daardoor ook uitzien als een of andere toerist, snap je?

7. Donker denim

Als ik iets niet mooi vind, dan is het donker denim. Toch kwam je dit veel tegen tijdens de fashionweek. En dan is deze donkerblauwe jeans nog ‘licht’ vergeleken met wat nu in de mode zou zijn. Maar die spijkerbroek vind ik wél mooi. En zoiets als dit spijkerjasje vind ik ook nog wel leuk, maar donkerder – zoals het geval is bij de trend – hoeft van mij niet.

Zullen alle voorjaarstrends van 2018 uitkomen?

Nu heb ik in mijn artikel vooral trends benoemd die een normaal persoon – dus, jij en ik, niet de mensen die je tegenkomt tijdens de fashionweek in Parijs – zou dragen in 2018. Mode is natuurlijk niet altijd te voorspellen, maar een deel van deze trends zagen we de afgelopen jaren natuurlijk ook al.

Vooral de apartere voorjaarstrends zul je natuurlijk niet gaan tegenkomen. Toch zie je dat ook daarover geschreven wordt op blogs. De meeste websites laten namelijk ook trends zien die je zeker weten niet in het dagelijks leven tegen zult komen, maar die je wel tijdens de fashionweek zag.

Welke trend vind jij het leukst? Welke zou je zelf dragen?

 • Renata Feyen
  March 3, 2018

  Ik weet niet of het me zou staan, maar ik ben wel een grote fan van dat bloemen jurkje 🙂

 • Mieke van der Sande
  March 3, 2018

  Die geruite print zie je inderdaad mega veel voorbij komen net zoals het heuptasje. Niet mijn smaak

 • Manon
  March 3, 2018

  Ik vind die broek met ceintuur wel super , maar denk niet dat het mij staat

 • Mama's Liefste
  March 4, 2018

  Ik vind dat shirt met sterren erg leuk! Ik heb zelf wel zoiets in de kast liggen

 • Bianca
  March 4, 2018

  Het ziet er allemaal heel gaaf uit bij een ander, maar dit zijn niet echt trends waar ik zelf voor zou kiezen x

 • Eva Van Den Bergh
  March 4, 2018

  Ja die zie je vaak hè? Een geruit pak vind ik echt mooi bij anderen, maar voor mezelf zou ik ook zeggen dat het niet mijn smaak is. Al vind ik een geruite broek wel weer echt iets voor mij 🙂

 • Eva Van Den Bergh
  March 4, 2018

  Ik zou het gewoon eens proberen 🙂 Wie weet staat het je wel!

 • Inge Blog
  March 4, 2018

  Ik vind het leuke dingen, en buiten de ruitjes, ook wel draagbaar voor mij!
  We zullen zien, maar met high waisted broeken ben ik en mijn figuur ook HEEL gelukkig mee!

 • priscilla
  March 4, 2018

  Ik vind het geruite pak echt super leuk! Al zou ik het niet snel als 1 geheel dragen, eerder apart.

 • Eva Van Den Bergh
  March 4, 2018

  Zelf zou ik het ook eerder apart dragen inderdaad. Op de foto ziet een heel ruitjespak er leuk uit, maar in het echt komt het al snel overdreven over. En persoonlijk vind ik ruitjes gecombineerd met een ander kledingstuk in een mooie, vrolijke kleur ook veel leuker 🙂

 • Verena Van Den Hoven
  March 6, 2018

  Ik ben echt helemaal weg van de sterrenprint! Hoop dat er daarvan veel leuke items komen 🙂

Leave a Reply

Previous Post
Van pantalons naar de gestreepte legging trend | Bologna, Italië
Next Post
Ik ga beter leren focussen (omdat dat enorm waardevol is)