/

High ankle jeans in de winter? Koud! (+ 11 tips om wél de perfecte lange broek te vinden)

Een goede broek vinden die ook nog eens lang genoeg is, is nog weleens een probleem. Op dit moment zie je nog net zo veel high ankle jeans in de winkels als toen het nog wat warmer was. Leuk, zo’n trend, maar high ankle jeans in de winter? Dat is ehm.. erg koud. Zeker als je met je te korte broek door de kou naar school moet fietsen. Maar het vinden van een goede lange broek, dat is nog best veel gedoe. Daarom deel ik vandaag m’n tips om een goede broek te vinden, zodat je je high ankle jeans gewoon tot de zomer kunt bewaren.

High ankle jeans: te koud voor de winter

Mocht je het geluk hebben dat een ankle jeans gewoon als een lange jeans valt, dan heb je hier geen last van. Máár ik heb het natuurlijk over de lange mensen onder ons. M’n lerares Engels zei ooit tegen me: “oh you’re a leggy person!” Ja, ik heb lange benen, I know. Maar op dat moment had ik ook nog eens een high waisted jeans én een crop top aan waardoor dat benadrukt werd. Vind ik persoonlijk wel mooi hoor. En dat is dan meteen weer een tip voor de niet-zo-lange mensen om toch wat langer te lijken 😉

Waar koop ik zelf goede lange jeans?

Op zoek naar de perfecte jeans

Ik ben dus op zoek naar broeken die mij echt goed passen. Eerst droeg ik graag broeken van Only, maar na heel lang dragen zijn die uitgelubberd. Dat had ik niet verwacht, want de broeken van Only voelen juist goed aan. Bij Topshop heb ik er inmiddels één gekocht. Die broek zit echt geweldig, maar hij was wel duur. En van een dunne stof. Máár hij was wel weer lang genoeg. Snap je m’n dilemma? Ik ben nog geen broek tegengekomen die alles heeft wat ik wil.

Gevonden?

Kijk, ik kan hier een hele lijst zetten van fijne broeken. Broeken die ik zélf fijn vind. Maar daar hebben jullie vrij weinig aan, aangezien ik de laatste tijd alleen zwarte highwaisted broeken draag, het liefst met scheuren bij m’n knieën. En dat draagt niet iedereen. Dus, ik ga het kort over m’n eigen favorieten hebben en daarna heb ik nog wat algemenere tips voor jullie 🙂

Mijn favorieten ~ Het model Joni van Topshop zit héél fijn en hoewel je het door de dunne stof wel verwacht, is hij nog steeds niet uitgerekt. Helaas kost die broek zo’n €50,-. Vandaar dat ik m’n kast er nog niet mee vol heb hangen. Hier vind je trouwens een filmpje waarop je goed kunt zien hoe de broek eruitziet. Only verkoopt ook goede broeken, maar de mijne had ik zó vaak gedragen dat ze waren uitgerekt. Wel hebben de broeken van Only een wat dikkere stof, wat heel fijn is in de winter. Als laatste wilde ik even deze broek benoemen. Ik heb ‘m zelf niet, maar die broek is precies wat ik zoek: héél highwaisted, je kunt zelf de lengte kiezen én hij kost je maar €24,95. Ik twijfel of ik hem ga kopen, want stel dat het een fijne broek is, dan weet je waar m’n kast binnenkort wél mee volhangt.

Tips: een goede broek vinden

Nog één van m’n ankle jeans. Het wordt tijd dat ze weer goede, lange broeken gaan maken 😉

Tips om een goede broek te vinden

Genoeg over m’n eigen favorieten. Het wordt eens tijd dat ik tips geef waar iedereen wat aan heeft 😉 Ik heb best wat tips voor het vinden van een goede broek verzameld, dus wie weet heb je er wat aan!

 • Heb je broeken die afzakken? Probeer eens een highwaisted jeans.
 • Probeer een keer wat broeken uit in een winkel waar je ze nog nooit hebt uitgeprobeerd.
 • Online zijn vaak heel veel broeken te vinden die je mooi vindt. Bestel er eens meer dan je normaal zou doen, hou alleen de állerbeste broek en stuur de rest terug.
 • Zijn broeken vaak te lang? Bij Monki vind je ook broeken voor als je wat kortere benen hebt.
 • En anders verkopen o.a. Topshop en Only broeken waarbij je de lengte zelf kunt kiezen.
 • Zit een broek nét niet helemaal goed? Dan moet je ‘m niet kopen. Hij gaat écht niet beter zitten.
 • Ben je een broek aan het passen, ga dan gehurkt zitten en kijk of je broek wel écht de goede lengte heeft en of hij niet afzakt.
 • Voor highwaisted broeken: trek ‘m aan en ga eens op een stoel zitten. Wordt je buik nu geplet, dan moet je een maat groter nemen – zeker als je vaak crop tops erbij draagt, want dan valt het echt op.
 • Controleer voordat je een broek koopt altijd of de rits stevig is en of de knoop goed blijft zitten.
 • Kijk bij het kopen van een witte broek altijd of hij niet te erg doorschijnt 😉
 • Draag je vaak een riem? Vergeet dan niet te checken of je nieuwe broek ook lusjes heeft om je riem doorheen te doen.

Als laatste tip wil ik je meegeven dat Zara broeken verkoopt van een dikke stof, wat wel zo warm is in de winter. En ja: die broeken zitten fijn, ondanks de dikke stof. Jammer genoeg verkopen zij dan weer heel veel ankle jeans, dus je moet wel goed zoeken. Ik vraag me wel af wanneer Zara eindelijk met meer langere broeken komt. Hun broeken zijn tenminste van een dikkere stof gemaakt. Dat in combinatie met alles wat ik verder nog in een broek zoek, zou geweldig zijn.

Waar koop jij graag je broeken, en waarom?

 • Irene
  January 16, 2018

  Ik heb twee Joni's van Topshop, in de solden gekocht waardoor ze denk ik samen 50EUR waren. Ze zitten echt heel strak en zijn lang genoeg maar ik vind da plaatsing van de zakken niet meer zo mooi. Wel heel mooi high waisted. Broeken van Vila zitten wel goed vind ik en zijn lang genoeg voor mij. Maar ik vind het ook soms moeilijk om goeie broeken te vinden en ik snap al helemaal niet dat de halve wereldbevolking nu rondloopt met blote enkels. Serieus, ik zie echt veel mensen zo. Ik krijg het een hele dag niet meer warm als ik zo'n broek draag :p

 • Sophia GetFit
  January 16, 2018

  Ik heb ook moeite gehad om een mooie lange jeans te vinden! Uiteindelijk vond ik er ineens twee bij Bershka! <3

 • Eva Van Den Bergh
  January 16, 2018

  Ik weet zelf niet zo goed wat ik van de broeken van Bershka moet vinden. Laten we het erop houden dat ik gewoon de verkeerde maat had gekocht daar 😛

 • Eva Van Den Bergh
  January 16, 2018

  Wow, dat is wel erg goedkoop voor die broeken van Topshop! Maar ik moet wel zeggen dat Topshop altijd véél meer vraagt voor hun kleding dan dat ik er ergens anders voor zou betalen, maarja, toen ik die broek eenmaal aanhad in de winkel, toen móést ik heb echt hebben, haha!

 • Unknown
  January 16, 2018

  Ik koop sinds een tijdje ook allemaal highswaisted broeken! Bij de Berschka hebben ze deze voor een budgetprijs van €19.99! En ik ben er echt tevreden mee! 🙂

 • Roos
  January 16, 2018

  Broeken vinden is echt de struggle!

 • Marion Stam
  January 17, 2018

  Goede tips voor het kiezen van jeans. IK heb helaas vaak last van afzakkende broeken. Dan zit de jeans in de winkel wel goed maar in de loop der tijd moet ik toch een riem gebruiken om te voorkomen dat de broek gaat afzakken.

 • Nicole orriëns
  January 17, 2018

  Ik draag nooit broeken, alleen maar rokken dus dit probleem heb ik niet. Hoewel er wel veel minder rokken te koop zijn dan broeken heb ik het idee.

 • Family & Lifestyle blog Olivette
  January 17, 2018

  Met mijn lange benen, ga ik altijd voor rokjes met een hele dikke panty eronder, Lekker warm. alle broeken zijn helaas te kort

 • Cassandra
  January 17, 2018

  Een vriendin van mij zweert ook bij de jeans van de topshop, heb ze zelf nog nooit geprobeerd

 • MC Kleuver
  January 17, 2018

  Mijn laatste paar broeken komen van de Primark. Ze zitten hartstikke lekker en precies mijn maat. Volgende keer alleen nog letten op skinny of straight.

 • Mirte H
  January 18, 2018

  Zelf vind ik het altijd moeilijk om de perfecte broek te vinden, gelukkig slaag ik vaak bij de Bershka:)

Leave a Reply

Previous Post
Gezelligheid in huis, óók in januari
Next Post
Stedentrip naar Rome, Milaan of Londen? Ik kwam achter deze tip om goedkoop te reizen