/

Mijn ideeën voor de zomervakantie (+ 4 tips voor jou!)

In de zomervakantie krijg je zoveel inspiratie. Je bedenkt talloze dingen die je nog wilt doen. Vaak kom je maar toe aan een deel van die dingen, maar ik hoop dat ik deze zomervakantie goed kan benutten. En het leek me leuk om m’n ideeën voor de zomervakantie te delen met jullie!

1. Wakeboarden

Wakeboarden is echt het leukste ooit. Ik zeg trouwens niet dat ik het al heel goed kan. Ik kan bijvoorbeeld redelijk goed waterskiën, maar bij wakeboarden ben ik al blij als het lukt om een paar bochtjes te maken. Op mijn instagram account liet ik een filmpje zien van m’n wakeboardkunsten, haha. Zoals je zag heb ik nog niet veel skills, maar daarom ga ik dus ook oefenen. Het enige ding is: op dit moment kan ik m’n arm niet helemaal uitstrekken. De volgende keer zal ik dan maar een warming-up doen van tevoren 😉 En nu hopen dat het snel beter gaat met m’n arm, want dan kan ik deze zomervakantie gewoon verder gaan met wakeboarden!

2. M’n haar leren vlechten

Dit is nou zoiets wat iedereen kan behalve ik, haha. Met m’n kortere haar lukte het in ieder geval al wel om een knot te maken. Wie weet kan ik het nu ook makkelijker vlechten.


3. Boek lezen: Nooit meer te druk

Hier heb ik het vaker over gehad en ik heb nu eindelijk tijd om het boek Nooit meer te Druk te lezen! En dan hopen dat ik in het vervolg gewoon áltijd tijd heb voor dit soort dingen. Ik heb ‘m trouwens niet online gekocht, maar gewoon in de boekwinkel. Daar vind je nog veel meer inspiratie voor dit soort boeken.

4. Kleding uitzoeken

Op dit moment heb ik heel veel kleding die ik oprecht leuk vind. Daar ben ik al heel blij mee. Toch zijn er nog een paar dingen die ik niet (meer) draag. Als ik die kleding uitzoek en verkoop, dan is er weer ruimte voor meer leuke kleding. Dit wil ik dus ook gaan doen in de vakantie.

5. Bloggers ontmoeten

Ik stuurde laatst via instagram een dm naar een blogger om te vragen of ze een collab wilde doen. Meteen stelde ze voor om gewoon te meeten! Zo leuk. Ik ga dan waarschijnlijk met de trein. Treinkaartjes kopen is niet per se goed voor m’n portemonnee, maar zo’n meeting is het wel waard en het is deze zomervakantie misschien maar één keer.

6. Oefenen met lightroom

Ik wil meer gaan doen om mijn foto’s mooi te bewerken. Lightroom en Photoshop zijn wel duur natuurlijk.. Maar als rasechte besparende Nederlander heb ik daar een oplossing voor. Er is namelijk een manier om Lightroom gratis te downloaden. Daar maak ik misschien nog wel een artikel over als het is gelukt.

Ideeën voor jouw zomervakantie

Natuurlijk kun je inspiratie opdoen door te lezen wat mijn plannen zijn. Maar er horen uiteraard ook een paar algemene ideeën voor de zomervakantie thuis in dit artikel. Dus vandaar, 4 korte tips!

1. Maak je kamer helemaal anders. – Dit kan door wat leuke schilderijtjes te kopen of door bijvoorbeeld je muur te verven. Als ik je dan toch een tip mag geven: bij deze webshop is op een of andere manier letterlijk elke soort canvas in de aanbieding, ongeacht de grootte. Zelf veranderde ik mijn kamer laatst met deze posters die ik in een eerder artikel liet zien!

2. Ga doen wat je altijd al wilde doen. – Bijvoorbeeld het beoefenen van een sport waarvan de vereniging nou niet echt in de buurt zit. En misschien wil je al wel een tijdje een Youtube kanaal beginnen? Alles kan – ja, ook dat wat onmogelijk lijkt – en je hebt in de vakantie toch de tijd.

3. Iets naar een hoger level brengen. – Bijvoorbeeld: een beter tennisracket kopen, een betere camera kopen, of een domeinnaam kopen voor je website als je nog geen eigen domeinnaam had. Ik bedoel gewoon alles wat iets verbetert. Misschien wil je wel die dure, speciale tekenpotloden, dan koop je die gewoon. Hetgeen waarvoor je het koopt wordt er uiteindelijk alleen maar beter van: misschien verbetert het je tennisskils en je fotografiekunsten. Misschien loopt je site wel beter en worden je tekeningen mooier. Dat zorgt voor vooruitgang! Natuurlijk twijfel je bij al die aankopen.

4. Of: hetzelfde maar dan op een andere manier – je hoeft namelijk niet per se beter ‘materiaal’ te kopen om ergens beter in te worden. Sommigen zeggen dat dat vooral bij fotografie niet werkt. Maar dat maakt niet uit, want de zomervakantie kun je ook gebruiken om zélf beter te worden. Ga oefenen met dat waarin je beter wilt worden. Of koop zoals bij tip 3 iets nieuws én ga meer oefenen. Dan gaat het je zéker lukken.

Wat staat er op jouw to-do lijstje deze zomervakantie?

Leave a Reply

Previous Post
Shoplog | Dupes van Daniel Wellington & Zoeva
Next Post
De mooiste kanten tops en body’s (en héle goedkope alternatieven)