/

Back To School • Hoe was m’n eerste week in vwo 4?

Introductiedag

Maandag had ik nog vrij en dinsdag begonnen we. Het ergste is al geweest: op de introductiedag kwam de schoolfotograaf. Volgens mij sta ik redelijk goed op de foto 🙂 *herinnert zich de schoolfoto van de brugklas, waar ik met een nogal scheef gezicht op stond* Nadat we op de foto waren gegaan, gingen we kennismaken. Eerst in de klas en later fietsten we naar een survival iets. Toen we terugkwamen gingen we verder “kennismaken” en de dag werd afgesloten met een bbq.

Andere klas

Vorig jaar werd er gezegd dat gymnasium bij elkaar zou blijven: we zouden niet opgesplitst worden. Hoe dichter we bij de zomervakantie kwamen, hoe minder zeker het was dat we bij elkaar zouden blijven. En toen was het zover: de klassen waren bekend. Iedereen was opgesplitst! Gymnasium en Atheneum zit nu door elkaar. Gelukkig is m’n nieuwe klas wel leuk en zit ik dus nog tijdens Latijn en KCV (iets met klassieke cultuurdingen enzo) bij de mensen uit m’n oude klas.


Wennen aan de bovenbouw

Vanaf de bovenbouw zit je dus niet elk uur bij dezelfde klas en dat is wel wennen. Wanneer degene naast wie je zit een bepaald vak niet volgt, moet je iemand anders vinden. Gelukkig zit ik wel naast leuke personen dus dat scheelt weer!

Frans buiten m’n rooster om

Zo’n beetje tegen het einde van de week dacht ik er pas weer aan: ik moest zelf nog zien te regelen dat ik één uur Frans volg. Het zit namelijk niet in m’n vakkenpakket, maar ik doe het vak buitenom. Dit betekent dat ik er wel examen in ga doen enzo, maar ik moet alles zelf leren en volg geen lessen. Ja, één volg ik er dan. Maar de rest volgt 3 lessen. Gelukkig was het snel geregeld en volg ik nu Frans op vrijdag. Ik heb afgesproken met m’n leraar dat we op vrijdag dingen doen zoals lezen, luisteren en/of uitspraak oefenen. De rest kan ik thuis ook wel – dat is ook de reden dat ik Frans als extra vak heb gekozen dat ik dus buitenom doe.

Alleen nog maar leuke vakken!

Geen geschiedenis meer, geen aardrijkskunde, geen Duits: het is zó fijn dat ik nu alleen nog maar leuke vakken volg! Ik heb N&T gekozen met daarbij de vakken M&O, informatica en Frans (buitenom). Voor mij zijn die eerste twee vakken redelijk nieuw: informatica had ik alleen in de brugklas en M&O heb ik nog helemaal nooit gehad. Economie had ik natuurlijk wel en als het goed is lijkt het erop.

Artikelen over mijn profielkeuze:

De eerste week zit er dus al weer op! Het viel allemaal wel mee en de week ging snel voorbij, ook omdat we de laatste 2 dagen tropenrooster hadden. En omdat we dus pas op woensdag met de echte lessen begonnen.

Wat vinden / vonden jullie het leukste vak op school?

 • Roos
  August 30, 2016

  Ik moet dit jaar ook gaan kiezen en vind het allemaal ook nog best wel spannend hoe dat volgend jaar gaat.

 • Sarah H
  August 30, 2016

  Heel veel succes dit schooljaar. Gelukkig ben je toch al van die schoolfotograaf af 😉

 • Lisanne
  August 30, 2016

  Heel veel succes dit schooljaar! Ik heb zelf het vwo gedaan. Mijn docent economie zei over M&O altijd: "het is economie, maar dan makkelijker". Of ik dat moet geloven, weet ik nog steeds niet, maar persoonlijk vond ik het wel een van de interessantere vakken op de middelbare school. Hahaha!

 • Kirsten
  September 1, 2016

  Veel succes dit schooljaar! Ik zit nu in VWO 5 en ook ik moet even wennen aan alles! Wel echt super goed dat je Frans ook nog doet! Ik vond het altijd een super moeilijke taal!

 • Mei Qi
  September 1, 2016

  Heel veel succes dit jaar! Ik vond Geschiedenis wel leuk, alleen dat kon ik nooit. Wiskunde vond ik opzich wel leuk haha.

 • FotograafFi
  September 2, 2016

  Gelukkig viel 't mee! 't Is altijd ff wennen, zeker bovenbouw. Maar clusters hebben ook voordelen, want je zit tenminste nog eens naast andere personen en leer zo 'n hele boel mensen kennen! En ik heb 't zelfde nu met Duits als jij met Frans, alleen heb ik 2x dubbeluur en dus sowieso nog 1 les Duits. Ik kijk gewoon per dubbeluur waar we wat gaan doen en waar ik zin in heb 😉 bijv. als ik ergens geen huiswerk voor heb en de ander kans is op 'n oo, dan natuurlijk naar 't huiswerk vrije vak 😉 veel succes verder :*

Leave a Reply

Previous Post
Mijn nieuwe Herschel rugzak • Wat vind ik wel en niet fijn aan deze rugzak?
Next Post
Back To School • mijn met cactussen beschilderde schriftjes voor dit schooljaar